jan 082013
 

Vanmorgen onderweg naar de zaak zat ik te mijmeren dat ik er een beetje klaar mee ben. Ik twitter nog wel eens wat en ik kijk ook elke dag een paar keer op Facebook maar ‘k word er niet opgewonden meer van. Ben nog steeds blij met mijn Macbook uit Summer 2009, vind de iPad mini van Rebecca heel cool maar ik hoef niet zo nodig meer gadgets. Ik ben tevreden, ’t is wel goed zo.

Laatst las ik, en je hebt het zelf vast ook wel eens langs zien komen: “How to make money on Facebook? Go to your account, sign out, go to work and never look at it again.” Vandaag kreeg ik nog een oproep om een cursus te volgen om content king te worden. Beetje boring.

“Amerikanen raken gadget moe”  zei het Parool. De electronicabeurs CES in Las Vegas brengt niet wat de fabrikanten ervan verwachten. In 2012 Macbooks min 6%, goedkope Windows laptops 11% minder, nauwelijks belangstelling voor Windows8 soft- en hardware. Op Twitter vraagt @dutchcowboys zich af of Facebook zijn beste tijd gehad heeft.

Zijn we er allemaal een beetje klaar mee ?

Kan maar zo want zo opwindend is het allemaal niet meer. Innovatie nul, uitmelken 100, het wordt tijd voor wat nieuws. Of we gaan voor ‘rustig an’ met een kop thee en een boek? Hebben we het allemaal wel gezien en gaan we het nu eerst wel eens gebruiken en komt daarna wel de behoefte aan vernieuwing en meer.

Ook niet zo erg toch? Op een End of Life laptop kan je de innovatie nog wel een paar jaar bijhouden.

  2 Responses to “Ben een beetje klaar met de huidige gadgets en social media, innovatie laat op zich te laten wachten”

 1. Precies!

  Heb mijn pc’s effe bijgewerkt (HW-upgrade voor weinig). Eentje op W7 nu, werkpaard blijft op XP. Laptop uit het jaar 0 is overleden (jammer), dus een Asus Transformer.

  Ik kan weer 10 jaar vooruit.

  Social media? Ik zie een kentering naar thuis en knus, waarbij een mediaserver uiteraard goed dienst kan doen als ‘filmleverancier’.

  O ja, heb wel een Rasp nog, effe uitvogelen nog….
  … maar in Hypes heb ik nooit geloofd.

  Gezien bovenstaande: ik ben er op tijd bij om net effe vooraan te zitten, om daarna 10 jaar achterover te kunnen gaan leunen. ’t is een Gave… ;-)

Sorry, the comment form is closed at this time.