sep 282014
 

smartphone

Drie weken geleden heb ik op m’n telefoon de mail uitgezet. Bevalt heel best. De continue helpdesk, 24/7 paraat, is voorbij. Had het 15 jaar geleden misschien al moeten doen maar toen was het allemaal nog in ontwikkeling en superspannend. Nu – aan de andere kant van die ontwikkeling – valt dat allemaal nogal mee. Kan zonder. En blijf ook zonder.

Heb het afgelopen seizoen wel meer afgeschaft. Was vurig ambassadeur van Twitter, mijn laatste tweetje is van juni. Te midden van allerlei liefs en vriendschappelijks te veel geschreeuw en geduw van mensen die het idee hebben nu eindelijk eens gehoord te worden. Waarom dat nooit eerder gebeurde blijkt vaak wel uit de tweets zelf en ik werd er gek van. Ook van het geweld en gescheld trouwens. En van de foute politici, jihadstrijders, journalisten. Heel onrustig. Iedere keer ramt iemand die ik eigenlijk niet ken me uit m’n prettige gevoel. Hoeft van mij niet meer en nu kijk ik nog af en toe een stukje tijdlijn. Klopt ja, ik weet van veel mensen nu niet meer wat ze van dag tot dag doen en dat is soms wel jammer maar meestal word ik door en over belangrijke lui wel bijgepraat en de anderen mis ik. Tsja.

Zit je dan met je smartphone.

Geen twitter, geen mail, wat moet ik nog met zo’n ding? Ik heb Facebook, die twee of drie meldingen per dag kunnen op een PC ook wel. Instagram, beetje Reddit, oh ja, de parkeerapp, die moet maar ik gebruik m’n telefoon verder vooral als wekker en klok en om te whatsappen. En om te bellen natuurlijk maar om daar nou 700 euro aan uit te geven?

Was echt heel erg van plan om de nieuwe Blackberry Passport aan te schaffen. Sinds vorige week ben ik daar niet meer zo zeker van. Gebruik ‘m toch haast niet. Geldt ook voor de nieuwe Iphone6. Mooi ding, begint al echt op een Samsung te lijken, maar waarom zo veel geld voor iets dat ik alleen gebruik als klok? Toen ik dat bedacht had raakte de smartphone als fenomeen opeens veel van z’n sexyness kwijt.

Een vriend zei van de week “echte mannen dragen horloges”.

Sorry, the comment form is closed at this time.