jan 152015
 

koeienopdeassendorperlure

Op GoeieKoeien.nl hebben mensen met elkaar een koe besteld, maandag gaan we slachten. De klanten kunnen niet wachten. Maandagmorgen 7 uur, de nummers zijn uitgewisseld, de papierwinkel is op orde, de koe kan om.

Vervolgens hangt ze tot donderdag-over-een-week in de koelcel, die avond wordt ze dan (met de hand) uitgesneden en vrijdag geportioneerd. De porties worden gevacumeerd en verpakt, de koe komt dat weekend of vlak erna bij je thuis. Koeling regelen we met een reflecterende zak die in de doos zit. Koelelementen erbij voor de temperatuur en de doos kan dicht, blijft het vlees minimaal 48 uur op 4 graden.

Doos op de post, of we rijden zelf. Zelf-rijden is wel leuker maar die afstanden zijn niet te doen, af en toe geven we daarom een pakket aan de opvolgsters van Tante Pos mee. Komt ook goed.

Die verpakking is nog een ding op zich. EPS (piepschuim) is ongewenst, het verstopt je container en vervuilt als het kapot gaat. Dan liever karton,  kan in de papierbak en gerecycled worden. Maar ook die koelzak wordt te weinig gebruikt, dat moeten we echt veranderen. Nu is er teveel afval dat te weinig gebruikt wordt. We gaan met andere koeienboeren bekijken of het beter kan.

Krijg je ’t vlees thuis dan heb je allemaal zachte pakjes vlees, ongeveer 10 kilo. Meestal is het per portie voor twee personen verpakt, het gehakt doen we in ponden. We vriezen niet in, heb je wel ‘ns geprobeerd een stijf gevroren pond gehakt te verdelen in stukjes? Daarom dus niet. Verwerk het direct, laat het niet staan. Eenmaal ingevroren kan je het minstens een jaar in de vriezer laten liggen maar niet doen hoor, veel te lekker.

Daarna wachten op de volgende koe. Is al gekozen, met een paar weken kan die ook. En zo door. Vlees waarvan je weet waar het weg komt. Lekkerder, mooier vlees. Fijner vlees.

Koop je ook een koe, doe je mee en wil je samen een koe bestellen? Ga dan naar goeiekoeien.nl en vertel het door aan je (online) vrienden. Kan via Facebook en de website van goeiekoeien.nl

Goeiekoeien.nl, oprecht lekker vlees.

Sorry, the comment form is closed at this time.