mrt 152015
 

windows2003exit

Op 4 april 2010 kwam de eerste iPad uit. Kunt u zich nog herinneren hoe ICT was voor die tijd? Ik kan me haast niet meer voorstellen dat we alleen maar een WindowsXP PC hadden. Op die PC liep een Office-versie en de server stond in de hoek te blazen zodat we er de mail en de data op kwijt konden. Nu zijn er telefoons, tablets, alles mobiel.

Vijf jaar na de iPad, hoe is ’t met uw ICT? Werkt u nog op een Windows Server 2003? De server gebruik ik eigenlijk niet meer, mail is overal en een foto of bestand schuif ik via Dropbox naar mijn PC, tussen iPhone en Mac en iPad gaat het al helemaal vanzelf: data is overal. Data is ook in hoeveelheid enorm toegenomen, honderden foto’s, filmpjes, documenten en excelletjes, ze staan overal. En je kunt er altijd bij.

Losse kleine servers zijn niet meer zo belangrijk want vervangen door werkplekken op afstand, draaiend op enorme systemen in datacentra. Misschien kan 80% van de ondernemers wel zonder een eigen server en daar zijn nu gereedschappen voor: Office365 zet Office en mail efficiënt in de cloud, Google Drive levert ook zoiets. En dan hebben we ’t nog niet gehad over allerhande oplossingen voor werken op afstand, met remote werkplekken en Virtuele Desktops. Heeft voordelen want je kunt overal werken en altijd bij je spullen. Maar ’t is heel anders. Spotify versus een LP, zoiets.

Het hele investeringsplan is gewijzigd want een telefoon of iPad kost ook geld en dat kan je niet twee keer uitgeven. De grote investeringen zijn dan wel weg, maandelijkse terugkerende kosten zijn er voor terug gekomen. Niet altijd fijn want op een gegeven moment was je de investering wel vergeten en kostte ICT ‘niets’ meer. Komt nooit meer terug, ICT is een nutsvoorziening geworden met maandelijkse rekeningen.

Heeft u nog een server van voor de crisis met Windows Server 2003 erop? Dan heb ik nieuws want die gaat eruit, wordt vanaf 14 juni niet meer ondersteund door Microsoft en de ervaring met het uitfaseren van WindowsXP heeft geleerd dat die machine binnen de kortste keren niet meer goed werkt. Wat moet u dan? Online werken met zoiets als Office365, data opslaan in de cloud, een disk op de zaak of toch weer een server kopen? Heeft allemaal grote gevolgen.

We willen er graag met u over praten en een oplossing maken waar u weer jaren mee vooruit kunt. Klikt u voor de contactgegevens hier.

Sorry, the comment form is closed at this time.